rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Panel och kommande målning

Publicerad 2016-04-28 13:34:01 i Allmänt,

Panelen håller på att sättas för fullt på huset och nedan kommer lite kort från gårdagen.
Till helgen har vi återigen hyrt släp för att åka iväg och tömma bygget från skräp. Inte världens roligaste helgjobb, men hellre det än att spendera åtskilliga tusenlappar på en blandcontainer under byggets tid.
Vi ska även handla grundfärg och grundmåla alla ändträn och underdelen av taket (råsponten) för att kunna färdigstryka hela huset sen.
Har vi tid så ska vi passa på att köpa en liter fasadfärg också för att provmåla och se vilken brytning vi vill ha på den vita kulören.
 
 
 

Takstolar på plats, ställning rest och tak på gång

Publicerad 2016-04-25 11:18:01 i Allmänt,

Förrförra veckan på fredagen (15 april) så lyftes takstolarna på plats.
Förra veckan så  gipsade man klart huset på utsida och satte in samtliga fönster och dörrar på nedervåningen.
Man började även att bygga ställningen på onsdagen förra veckan.
Var förbi idag och kunde se att de hade börjat lägga taket, vilket känns skönt då det kommer att komma en del nederbörd denna vecka.
Efter tak så antar jag att det är dags för att montera panelen på huset.
Vi tänkte nyttja ställningen som redan står på plats när de har gjort färdigt panelen för att måla huset, åtminstone övre plan. Det är lika bra, då maj ska vara en av de bättre månaderna för att måla ändå, plus att vi endast behöver lägga till en extra slant för att förlänga ställningen per dag.
 
Förra veckan bestämde vi också vilka som skulle få göra plåttaket på den inbyggda farstun. Det blir ett klassiskt mörkrött dubbelfalsat plåttak. Ska bli kul att se hur det ser ut!
 
Nedan kommer lite bilder från bygget:
 
 
 
 
 

Det går undan...

Publicerad 2016-04-14 08:40:15 i Allmänt,

Var förbi både igår och i förrgår och tog kort. Igår var det även för att grundmåla ändträ på den stående nedre panelen. Det är lika bra att göra det när bräderna ligger ned på en pall med ändträet åt samma håll, så att man lätt kommer åt.
Igår så hade de lagt färdigt mellanbjälklaget, så jag antar att det idag är dags för ställningen runt om huset för att resa stommen på övre plan.
Lägger in lite kort från i förrgår och igår.
 
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela