rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Äntligen ett nytt inlägg...

Publicerad 2016-06-27 09:45:50 i Allmänt,

Nu var det två veckor sedan sist om jag inte minns helt fel.
Det har skett en del på huset, och även garaget, sedan sista inlägget.
 
Vi har lyckats måla klart första strykningen på farstun och har nu bara en del kvar av framsidan innan vi kan göra andra strykningen.
Vi är riktigt nöjda över resultatet:

Snickarna har kommit långt med garaget också. Det återstår bara lite panel kvar, sen har de gjort klart sin del där. Vi har tagit på oss själva att isolera, plasta och gipsa insidan av garaget, så har fått lite råd och tips av snickarna. Ska väl bege oss snart och inhandla det som behövs för att sätta igång där, så att snickaren kan montera dit porten.

Denna vecka eller nästa tänkte vi försöka få till ett möte med plattsättaren också för att bestämma vilka plattor som hamnar var och så. Vi är rätt så säkra över vissa val, medan andra är lite mer osäkra.
 
Som ni kan se på bilden ovan har vår granne på ena sidan gjutit sin platta också, så deras stomme börjar väl att växa fram nu denna vecka skulle jag gissa. Ska bli kul att följa det bygget också!

Möte med eletriker idag och garage påbörjat

Publicerad 2016-06-13 06:57:13 i Allmänt,

Idag har vi möte med elektrikern på förmiddagen. Vi kan dock bara vara där cirka 2 timmar, så vi får se om vi behöver ett till möte för att hinna gå igenom allt.
Jag vet att rörmokaren skall påbörja sitt arbete nu också, om det är denna eller nästa vecka.
 
Vi var vid bygget i helgen som var och påbörjade målning av framsidan för att få färdigt den även på den undre delen av huset. Vi hade även hyrt släp och rensade tomten från skräp som hade hunnit bli under veckan.
 
Eftersom hantverkarna är färdiga med insidan nu inför elektrikerns och rörmokarens jobb så har de påbörjat resningen av garaget nu.
 
Vi hann även måla en bit av framsidan, men det är mycket pill när det gäller den stående panelen och runt farstun.

Här kommer några fler bilder från insidan också.
 
På tvättstugan och städskrubben:

Köket sett från matsalen:
 

Ställning riven och innerväggar på nedervåningen...

Publicerad 2016-06-09 15:24:58 i Allmänt,

Igår och idag så revs ställningen som vi har använt för att måla de senaste veckorna. Det blev bara 2 veckor vi behövde förlänga den, eftersom den ändå skulle vara på plats i 30 dagar då snickarna behövde använda den för panel och tak. Nu ska nedre delen av fasaden målas med början till helgen som kommer.
 
 
 
 
De är nästan klara med att enkelgipsa väggarna på nedre plan också, så nästa vecka har vi tid bokad med elektriker för att gå igenom rum för rum (och även utsida) vad vi vill ha och var. Sedan börjar både elektriker och rörmokare med sina respektive jobb innan snickarna kan spika igen väggarna. Ska dock försöka hinna fota väggarna innan så att man vet vad som finns var. Var alla vattenledningar, avlopp, kablar och ventilationsrör går kan vara bra att veta sedan när man ska montera upp saker på väggarna osv.
 
Vi inhandlade även takduschset och blandare till båda badrummen och köket och tvättstugan igår också. Dessa kommer nästa vecka!
 
Lite bilder inifrån på nedre våningen, även om det ibland är svårt att fånga hur det ser ut på kort.
 
Lilla toaletten nere, bredvid farstun:
 
Matplats sett från vardagsrum. "Lådan" man ser på taket mot köket är där den takintegrerade köksfläkten ska sitta:
 
Farstu och lilla toalett sett från hallen:
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela