rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Takpannor, stuprör, övervåning och tömning...

Publicerad 2016-05-21 19:53:52 i Allmänt,

Igår kom äntligen vårt tegelröda tak. De hann lägga det mesta av taket så det återstår endast en liten bit kvar bara, sen har vi ett komplett tak!
 
 
De gjorde även som jag bad dem att göra, de satte en "list" där fasaden möter råsponten (taket) på kortsidorna, då det annars lätt blir en glipa där och kan se ojämnt ut. Det blev väldigt bra!
 
Veckan har annars mest ägnats åt att isolera och plasta in övervåningen och dra diverse rör (ventilation osv) och koppla ihop.
Ska bli spännande att se vad som väntar härnäst på övervåningen. Vi är ju spända på att se när innerväggarna kommer att börja byggas, så att man ser hur stora rummen kommer att vara.
 
 
 
Hyrde släp även idag (dock ett för litet som syns på bilden) för att köra iväg det mesta av det som hade blivit under veckan. Det var mycket plast och många säckar med isolering! Till nästa helg har vi bokat deras största släp med kåpa för att kunna köra iväg ännu mer.
 

Helg fullspäckad med målning och tömning...

Publicerad 2016-05-16 10:38:00 i Allmänt,

I helgen som var kom Susannes mamma på besök för att vara barnvakt åt Edvin så att vi kunde fokusera på huset båda två. Vi fick även hjälp att måla av två kompisar, Pierre och Linda.
Vi målade både på lördagen och söndagen och körde även iväg skräp i ett välfyllt släp på söndagen, så en väldigt produktiv helg.
 
Nu syns det dåligt på kort jämfört med i verkligheten, men nedan följer två kort på målningen.
 
 
Vi är nästan färdiga med övre plan av gavlarna och baksidan. Det enda som återstår är att måla vindskivorna en andra gång, samt alla fönsterfoder.
Sen återstår "bara" framsidan, både grundning och två strykningar. Men det känns faktiskt överkomligt nu, tack vare all hjälp vi fick i helgen.
Stort tack till alla som gjorde denna produktiva helg möjlig. Jonas mamma som ordnade mat, Susannes mamma som var med Edvin båda dagarna och hittade på bus och Pierre och Linda som tappert var med och målade båda dagarna!
 
Kan även tillägga att vi redan har förbrukat runt 37-38 liter färg. Det är bara 2-3 liter kvar i sista burken av de fyra tioliters burkar som vi köpte. Dags att inhandla 40 nya liter färg för framsidan och nedervåningen.

Måla måla måla...

Publicerad 2016-05-12 10:56:40 i Allmänt,

I helgen som var (extra lång tack vare Kristi Himmelfärd och en klämdag) och igår och förrgår så målades det en del på huset. Då det går åt mycket tid så tar det många timmar för en person att måla, så vi hoppas få hjälp med målandet snart. Resultatet är vi dock nöjda med.
 
 
 
Vi ska (om vädret tillåter) måla i helgen också, så att första strykningen blir klar någon gång.
Ska även hyra släp för att köra bort det skräp som har hunnit bli under veckan som varit.
 
Vad gäller själva bygget så är allt klart på utsidan nu förutom taket och stuprör. Vi hoppas att takpannorna blir levererade snart så att de kan lägga taket. Angående struprören så ska se montera dessa idag (eller imorgon). Snickaren var klok (och snäll) nog att be mig måla knutbrädan som stupröret ska monteras på två gånger, så att man slipper måla den efteråt och riskera att kladda på röret.
 
De har även börjat att isolera mellanbjälklaget nu och montera golvet på övre våningen.
 
Snart kan man strosa runt på övervåningen utan att riskera att falla ner mellan reglarna. Då kan man gå runt där och bilda sig en liten uppfattning om hur stort varje rum kommer att bli.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela