rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Övervåningens framsteg och sockelklossar...

Publicerad 2016-09-03 19:07:00 i Allmänt,

I vanlig ordning har en hel del hänt sedan sist.
Övervåningen har kommit en bra bit. Där har snickarna satt taklister, fönstersmyg, fönsterbrädor, foder runt fönster samt lagt vårt älskade golv.
 
 
 
 
För att kunna sätta foder runt dörrar och golvlisten så inväntade snickarna att vi fick hem våra sockelklossar. Vi har nu fått hem dessa, samt påbörjat jobbet med att grundmåla. Det ska bli riktigt kul att se hur det ser ut med sockelklossarna tillsammans med lister i almoge. Det är små detaljer som gör skillnaden.
 
 
 
På tomten så har vi röjt en hel del idag. Snickarna har kört bort sin bygglabbe också, så vi kunde ta ett kort på huset framifrån för första gången sedan bygget började.
 
Vad gäller garaget så har vi snart satt alla spånskivor. Vi väntar nu på att snickaren ska regla upp innerväggen så att vi kan isolera och spåna den också. Efter det är det gipsning som kvarstår.
 
 
Det togs även nytt fuktprov i fredags på plattan. Gången innan (en vecka innan) så visade värdet på drygt 86%, vilket var för högt. Även om sommaren har varit varm och torr så har ju luften i huset stått stilla. Vi ställde in 3 värmefläktar på nedervåningen, öppnade fönster på övervåningen och ställde in en luftavfuktare. I fredags visade värdet på 84%, så nu är det bara att sätta igång för snickarna att lägga golv på nedervåningen och för plattsättaren att sätta igång med sitt jobb i badrum, farstu och tvättstuga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela