rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Färdiga ritningar och bygglov inskickad

Publicerad 2015-10-21 20:59:37 i Allmänt,

Nu var det ett tag sedan sist. En hel del har hänt.
Efter ett antal revideringar så har vi slutligen blivit nöjda med ritningarna. Allt känns verkligen jättebra och vi är superspända på att se detta hus växa fram under bygget.
I måndags (för två dagar sedan) så kom även bygglovsansökan in till Bygg och Miljö hos Gävle Kommun, så vi hoppas att det blir beviljat inom 2-3 veckor nu. Efter det återstår avropet, sedan skall villabyggsatsen beställas och marken börja förberedas för gjutning av betongplatta.
Det är lite nervöst dock, då detta kommer att vara ett vinterbygge. Hoppas på en relativt mild vinter, så bygget flyter på bra.
 
Nedan ser ni planlösningarna, samt en skiss hur våningsplanen ser ut vad gäller takhöjd och så.
Vi valde att ha ryggåstak på hela övervåningen för att få hög takhöjd även där och få intressanta rum med sneda tak i samtliga rum.
 
 
Nu håller vi på att titta på vissa vitvaror och annat som vi kan spara in pengar på genom att köpa in själva och ej genom leverantören. Golvet lutar mot ett laminatgolv som heter Pergo. Det är ett mörkt, rustikt ekgolv som vi har fastnat för. Klinker och kakel har vi rätt så bra uppfattning om också.
Vi har även varit i kontakt med Granitexperten och fått offert därifrån för att ha granitbänkskiva i köket, för det finns inget annat alternativ för oss känner vi.
Dörrhandtag (trycken) skall vi också köpa in själva, då det inte finns några vi tycker om i katalogen. 
Vi får se hur långt vi har kommit vid nästa inlägg. Förhoppningsvis jobbar de på med marken då och förbereder gjutning för fullt. På återseende!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela