rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Takpannor, stuprör, övervåning och tömning...

Publicerad 2016-05-21 19:53:52 i Allmänt,

Igår kom äntligen vårt tegelröda tak. De hann lägga det mesta av taket så det återstår endast en liten bit kvar bara, sen har vi ett komplett tak!
 
 
De gjorde även som jag bad dem att göra, de satte en "list" där fasaden möter råsponten (taket) på kortsidorna, då det annars lätt blir en glipa där och kan se ojämnt ut. Det blev väldigt bra!
 
Veckan har annars mest ägnats åt att isolera och plasta in övervåningen och dra diverse rör (ventilation osv) och koppla ihop.
Ska bli spännande att se vad som väntar härnäst på övervåningen. Vi är ju spända på att se när innerväggarna kommer att börja byggas, så att man ser hur stora rummen kommer att vara.
 
 
 
Hyrde släp även idag (dock ett för litet som syns på bilden) för att köra iväg det mesta av det som hade blivit under veckan. Det var mycket plast och många säckar med isolering! Till nästa helg har vi bokat deras största släp med kåpa för att kunna köra iväg ännu mer.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela