rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Plåttak, färgval, rensning, grundmålning och färgköp

Publicerad 2016-05-07 17:51:00 i Allmänt,

Det händer mycket nu...
 
I tisdags fick vi vårt plåttak till den inbyggda farstun.
 
Vi är helnöjda med plåttaket. Passar väldigt bra till stilen i övrigt på huset, samt färgen på fasaden.
På tal om färg så köpte vi två provburkar med två olika nyanser av vitt. Vi vet att majoriteten av nya hus målas vita men vårt klassiska hus med alla detaljer tycker vi passar väldigt bra till en vit fasad.
Jotun hade kommit med en ny fasadfärg till just vita fasader som heter Demidekk Brilliant White som vi tänker köra på. Brytningarna vi köpte var Villavit och Lys Antik och dessa provmålade vi på några brädor på baksidan.
 
Valet föll slutligen på den övre: Villavit. Det är en varm vit kulör som inte har för mycket gult i sig, så den kändes given.
 
Igår så åkte vi förbi bygger med en hyrd släpvagn och tömde nästan allt som fanns att tömma.
 
Vet inte om det framgår av bilden, men detta var deras största släp med kåpa och det var MYCKET skräp att sortera på återvinningen sedan. Tog nästan en timme att tömma släpet.
 
Efter det åt vi lunch och köpte sedan lite färg.
 
I helgen har vi mest tillbringat tiden med att grundmåla allt som är ogrundat och trärent, så som undersidan av råsponten som sticker ut, takstolar, ändträn av fönsterfoder och vindskivor. Kladdar även i lite grundfärg i skarvarna på panelen. Lika bra att göra det när man ändå håller på, tror man vinner på det i längden.
 
 
Återstår en del grundmålning av den övre delen av huset innan man kan börja färdigstryka. När övre delen är grundad och färdigstruken med två lager så behövs inte ställningen längre. Då kan man påbörja målandet av den nedre delen i lugn och ro utan att behöva ha en ställning som kostar pengar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela