rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Måla måla måla...

Publicerad 2016-05-12 10:56:40 i Allmänt,

I helgen som var (extra lång tack vare Kristi Himmelfärd och en klämdag) och igår och förrgår så målades det en del på huset. Då det går åt mycket tid så tar det många timmar för en person att måla, så vi hoppas få hjälp med målandet snart. Resultatet är vi dock nöjda med.
 
 
 
Vi ska (om vädret tillåter) måla i helgen också, så att första strykningen blir klar någon gång.
Ska även hyra släp för att köra bort det skräp som har hunnit bli under veckan som varit.
 
Vad gäller själva bygget så är allt klart på utsidan nu förutom taket och stuprör. Vi hoppas att takpannorna blir levererade snart så att de kan lägga taket. Angående struprören så ska se montera dessa idag (eller imorgon). Snickaren var klok (och snäll) nog att be mig måla knutbrädan som stupröret ska monteras på två gånger, så att man slipper måla den efteråt och riskera att kladda på röret.
 
De har även börjat att isolera mellanbjälklaget nu och montera golvet på övre våningen.
 
Snart kan man strosa runt på övervåningen utan att riskera att falla ner mellan reglarna. Då kan man gå runt där och bilda sig en liten uppfattning om hur stort varje rum kommer att bli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela