rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Helg fullspäckad med målning och tömning...

Publicerad 2016-05-16 10:38:00 i Allmänt,

I helgen som var kom Susannes mamma på besök för att vara barnvakt åt Edvin så att vi kunde fokusera på huset båda två. Vi fick även hjälp att måla av två kompisar, Pierre och Linda.
Vi målade både på lördagen och söndagen och körde även iväg skräp i ett välfyllt släp på söndagen, så en väldigt produktiv helg.
 
Nu syns det dåligt på kort jämfört med i verkligheten, men nedan följer två kort på målningen.
 
 
Vi är nästan färdiga med övre plan av gavlarna och baksidan. Det enda som återstår är att måla vindskivorna en andra gång, samt alla fönsterfoder.
Sen återstår "bara" framsidan, både grundning och två strykningar. Men det känns faktiskt överkomligt nu, tack vare all hjälp vi fick i helgen.
Stort tack till alla som gjorde denna produktiva helg möjlig. Jonas mamma som ordnade mat, Susannes mamma som var med Edvin båda dagarna och hittade på bus och Pierre och Linda som tappert var med och målade båda dagarna!
 
Kan även tillägga att vi redan har förbrukat runt 37-38 liter färg. Det är bara 2-3 liter kvar i sista burken av de fyra tioliters burkar som vi köpte. Dags att inhandla 40 nya liter färg för framsidan och nedervåningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela