rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Tekniskt samråd, byggstartsmöte och grundarbete

Publicerad 2016-03-02 19:40:11 i Allmänt,

I fredags förra veckan började mark- och grundentreprenören att jobba med marken där huset ska stå och denna vecka har de jobbat med att gräva ur och fylla med fyllnadsmassor. Riktigt roligt att det börjar dra igång mer "på allvar" nu, så att man får se tomt och hus sakta ta form.
Vi beslöt oss för att lägga sockelhöjden 40 cm över väg, så att man har lite marginal när gräsmattan ska på plats och om de lägger ett lager asfalt på vägen sen. Det kändes som en lagom höjd, även om kostnaden för fyllnadsmassor snabbt drar iväg. Men detta är en viktig del att lägga pengar på anser vi, då man inte kan "ångra" sig efteråt och ändra på sockelhöjden.
 
I tisdags förra veckan hade vi tekniskt samråd med kommunen, och torsdagen därefter var det dags för byggstartsmöte hos Fiskarhedenvillan med samtliga entreprenörer (utom elektriker) för genomgång och kontraktskrivning.
 
Förrhoppningsvis hinner de komma så långt denna vecka så att de förbereder gjutningen av grunden nästa vecka. Förstå då kommer man att få en bra uppfattning av hus stort huset är, åtminstone till ytan.
 
Ett kort på tomten så som den såg ut igår (tisdag den 1 mars):
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela