rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Ställning riven och innerväggar på nedervåningen...

Publicerad 2016-06-09 15:24:58 i Allmänt,

Igår och idag så revs ställningen som vi har använt för att måla de senaste veckorna. Det blev bara 2 veckor vi behövde förlänga den, eftersom den ändå skulle vara på plats i 30 dagar då snickarna behövde använda den för panel och tak. Nu ska nedre delen av fasaden målas med början till helgen som kommer.
 
 
 
 
De är nästan klara med att enkelgipsa väggarna på nedre plan också, så nästa vecka har vi tid bokad med elektriker för att gå igenom rum för rum (och även utsida) vad vi vill ha och var. Sedan börjar både elektriker och rörmokare med sina respektive jobb innan snickarna kan spika igen väggarna. Ska dock försöka hinna fota väggarna innan så att man vet vad som finns var. Var alla vattenledningar, avlopp, kablar och ventilationsrör går kan vara bra att veta sedan när man ska montera upp saker på väggarna osv.
 
Vi inhandlade även takduschset och blandare till båda badrummen och köket och tvättstugan igår också. Dessa kommer nästa vecka!
 
Lite bilder inifrån på nedre våningen, även om det ibland är svårt att fånga hur det ser ut på kort.
 
Lilla toaletten nere, bredvid farstun:
 
Matplats sett från vardagsrum. "Lådan" man ser på taket mot köket är där den takintegrerade köksfläkten ska sitta:
 
Farstu och lilla toalett sett från hallen:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela