rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Kakel bestämt, väggar stängda, takpanel på plats och isolering av garage...

Publicerad 2016-07-25 22:03:22 i Allmänt,

Semestern är i full gång, både för oss och för snickarna. Vi har haft semester ett tag nu men nu har vi börjat ta tag i isolering av garaget. Imorgon ska vi även hyra ett flyttsläp för att vi har MYCKET att tömma från bygget.
 
Vi har även valt kakel och klinkers. Som golv i farstun och lilla WC på nedre våningen (samt under braskaminen) blir det en Höganäs-platta som heter New Orleans:
 
I tvättstuga som golv, samt till stora badrummet där uppe och även fondvägg blir det Höganäs Factory:
 
På väggarna blir det vita matta plattor, bortsett från fondväggen i stora badrummet då, och väggen där duschblandaren sitter i lilla WC:n. I den senare tänkte vi ha svart/blå glasmosaik från Höganäs.
 
Vad gäller insidan av huset så ser det nu ut så här på nedervåningen:
 
 
 
En liten bild från övervåningen:
 
Förutom alla framsteg i huset så har vi även påbörjat vårt jobb med garaget. Vi har satt nästan alla vindavledare mot taket samt isolerat stor del av väggarna. Detta ska färdigställas, sen väntar att sätta dit byggplasten och att sätta gles i taket.
 
 

Kommentarer

Postat av: Jenny

Publicerad 2016-08-03 20:47:53

Så spännande att få se ert bygge. Fantastiskt hus ni valt! Vi är just i startgroparna med Fiskarhedenvillan, bygglovsritningar inskickade. Jag skulle jättegärna få kontakt med er som byggt litet längre; höra om byggprocessen, om ni valt deras entreprenörer eller egna & hur det fungerat med leverantören. Vill du maila mig vore jag så tacksam! Hittar inte någon mailadress till dig i bloggen så testar såhär. Mvh Jenny

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela