rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Long time no see

Publicerad 2016-01-19 20:20:00 i Allmänt,

Den senaste tiden har vi mest suttit och letat inspiration till badrum, kök och golv. Vi hade från början tänkt oss enstavig ekparkett, men började sedan snegla på laminatgolv på grund av slitstyrkan. Nu har vi tänkt om och bestämt oss för ekparkett trots allt. När vi väger för- och nackdelar ser vi helt klart fler fördelar med trägolv. Det känns mer som att ett äkta trägolv smälter in mer i husmiljön och den stil vi tänker oss. Golvet det lutar mot är Kährs Antium mattlackad vitpigmenterad 1-stavig ekparkett. Vi kommer att köpa in golvet själva. Cirka 53 paket golv kommer det bli :-) 
 
Inspirationsbild till köket 
 
I köket kommer vi att ha lindblomsgröna luckor med handtag i krom och läder, bänkskiva i granit (Nero Asoluto), vita vitvaror från Siemens (diskmaskinen ska vara integrerad), takfläkten ska vara vit och takintegererad (Thermex Metz Maxi). Vi kommer ha liggande vit träpanel på väggen och inga överskåp. Istället kommer vi sätta dit hyllor. Golvet på bilden är det enstaviga parkettgolvet från Kährs som vi planerar att ha i alla rum förutom farstu, badrum, tvättstuga och walk in closet (det lutar åt heltäckningsmatta i walk in closeten)
 
Inspirationsbild till lilla badrummet 
I det lilla badrummet kommer vi att ha ett klinkergolv som heter Porcelanosa Antique Blue. När vi såg golvet på Interkakel blev vi förälskade i det på en gång. Det är mönstrat, matt och ser lite slitet ut. Det är behagliga färger. Vi älskar det helt enkelt. På väggen kommer vi ha vita matta plattor och u duschen vit mosaik. Vi kommer att ha kommod från Ballingslövs nya badrumsserie som kommer i februari. Troligtvis blir det en vit kommod med svart läderhantag och en blandare som den ni ser på bilden. Vi kommer att ha en fyrkantig duschhörna med takdusch i klassisk stil. 
 
Vi kommer att ha tekniskt samråd och byggstartsmöte i februari. Grunden kommer att gjutas i mars och den 8 april kl 7:00 rullar husleveransen in. Under tiden ska vi försöka lägga upp inspirationsbilder och tankar om bygget. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela