rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Små små framsteg...

Publicerad 2016-08-23 10:09:47 i Allmänt,

Väggarna i huset har nu spacklats och slipats av målarna och denna vecka ska snickarna påbörja monteringen av taklister i samtliga rum. Efter det väntar golvläggning och montering av foder och golvlister.
Men innan golvet kan läggas på nedervåningen måste Ocab ta fuktprov på plattan imorgon. Plattan bör dock ha torkat helt då det har varit en varm och torr sommar, plus att huset har varit tätt i 4 månader nu.
Nästa vecka börjar plattsättarna sitt jobb med 4 rum totalt + klinker under och runt braskaminen. Det händer alltså mycket nu med ytskikten de närmaste veckorna.
 
I garaget så har vi sprutisolerat vinden plus att vi håller på att isolera väggarna med 45mm-isolering och montera spånskivor på väggarna. Elektrikern har gjort sitt och ska bara flytta uttaget för en armatur i taket, sen så är han klar.
Längtar verkligen till att garaget är klart med gipsning av väggar så att hantverkaren kan montera dit porten.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela