rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Framsteg i garage

Publicerad 2016-08-04 19:54:26 i Allmänt,

Nu har vi kommit en bit med garaget. Byggplasten är på plats och är "ihoplappad" med den där härliga gröna tejpen.
Har även satt takglesen och nästan alla reglar på väggarna. Lämnade dock en "lucka" i takglesen så att de kan komma upp sen när det är dags att sprutisolera vinden.
Ska sätta färdigt alla 45-reglar på väggarna, sen ska elektrikern göra sitt. Ska även sätta upp 2-3 extra takgles för att kunna fästa garageportsmotorn sen med tillhörande skena.
Efter att elektrikern är färdig med sitt blir det att sätta 45-isolering på väggarna och sedan sätta spånskivor på alla väggar. När det är gjort ska hantverkaren regla innerväggen som ska dit. Sen är det "bara" kvar att sätta dubbla lager gipsskivor! Kul att kunna färdigställa garaget själv invändigt, och vi spar ju in en hel del pengar.
 
 
Själva huset har stått stilla sedan senaste uppdateringen. På måndag dock så sätter målaren igång med att spackla. Vi ska vara där på morgonen då för att gå igenom hur vi vill göra med färgval och tapeter.
Hoppas även att plattsättaren sätter igång nästa vecka, så att tidsplanen håller. Ska även bli kul att se rummen när klinkerplattorna hamnar på plats.
Själva utvändiga målandet av huset har stått stilla ett tag också, då vi varit bortresta och haft fullt fokus på att bli färdiga med garaget istället. Ska dock försöka hinna med lite nästa vecka, sen är semestern slut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela