rodhakenpahojden.blogg.se

En vacker dag i juli 2014 föddes vår son Edvin och det var också i den vevan som tanken på att bygga hus kom till. Ingen av oss minns riktigt hur det gick till (jag antar att vi var höga på "blivande föräldrar-hormoner"), men vips hade vi ett gäng huskataloger hemma som vi plöjde igenom. Vi lärde oss alla husmodeller utantill tror jag. Efter några möten med olika husleverantörer föll det tillslut på Fiskarhedenvillan och deras tvåplanshus Rödhaken.

Takstolar på plats, ställning rest och tak på gång

Publicerad 2016-04-25 11:18:01 i Allmänt,

Förrförra veckan på fredagen (15 april) så lyftes takstolarna på plats.
Förra veckan så  gipsade man klart huset på utsida och satte in samtliga fönster och dörrar på nedervåningen.
Man började även att bygga ställningen på onsdagen förra veckan.
Var förbi idag och kunde se att de hade börjat lägga taket, vilket känns skönt då det kommer att komma en del nederbörd denna vecka.
Efter tak så antar jag att det är dags för att montera panelen på huset.
Vi tänkte nyttja ställningen som redan står på plats när de har gjort färdigt panelen för att måla huset, åtminstone övre plan. Det är lika bra, då maj ska vara en av de bättre månaderna för att måla ändå, plus att vi endast behöver lägga till en extra slant för att förlänga ställningen per dag.
 
Förra veckan bestämde vi också vilka som skulle få göra plåttaket på den inbyggda farstun. Det blir ett klassiskt mörkrött dubbelfalsat plåttak. Ska bli kul att se hur det ser ut!
 
Nedan kommer lite bilder från bygget:
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela